De grootste rijkdom is gezondheid - Vergilius

Guasha

 

Chinese schraaptherapie!

 

Guasha (letterlijk: schrapen (gua) van ziekten door gestagneerde energie (sha)) is een meer dan 2000 jaar oude Chinese medische behandeling waarbij de huid wordt geschraapt, gericht op het behandelen van allerlei lichamelijke en geestelijke klachten.

Het schrapen gebeurt met jaden of rozenkwarts stenen en speciale Chinese kruidenolie, en kan diverse probleemgebieden behandelen.

 

Hoewel de behandelmethode niet geheel pijnloos is, kan een Guasha-behandeling lang bestaande klachten verminderen en in sommige gevallen zelfs doen verdwijnen.

 

Waar een Guasha-behandeling goed voor is

 

  • Verlichten van migraine en hoofdpijn

  • Verminderen en voorkomen van chronische (over)vermoeidheid, stress en spanningsklachten
  • Verminderen van spijsverteringsklachten
  • Verminderen van stofwisselingsstoornissen
  • Verlichten en bestrijden van overbelaste en vermoeide spieren
  • Stimuleren van het immuunsysteem en de bloedsomloop
  • Bevorderen van de algehele gezondheid
  • Verbeteren van de werking van organen
  • In balans brengen van lichaam en geest
  • Afvoeren van gifstoffen uit het lichaam (ontgiften)

 

Behandelwijze

 

Een guasha-behandeling wordt gegeven op de massagetafel of massagestoel, en er wordt gebruik gemaakt van speciale Chinese kruidenolie. Voor het schrapen gebruik ik gepolijste jaden of rozenkwarts stenen. U houdt uw ondergoed aan. U krijgt altijd een glas water om de afvoer van gifstoffen te bevorderen.

 

Door het schrapen van de huid komen afvalstoffen uit het bindweefsel vrij, zodat die door het lichaam kunnen worden afgevoerd. Dit vrijkomen van afvalstoffen wordt zichtbaar in de vorm van bloeduitstortingen (de 'sha'). De kleur van de bloeduitstorting varieert van lichtroze tot diep-paars; hoe ouder de blokkade, hoe donkerder de kleur. De bloeduitstortingen verdwijnen binnen 2 tot 7 dagen. Een guasha-behandeling is dus niet compleet pijnloos, en wordt ook absoluut niet uitgevoerd als u bloedverdunners gebruikt!

 

In China worden tot op heden guasha-behandelingen in ziekenhuizen ingezet, naast de reguliere gezondheidszorg. Vaak ook is een korte serie behandelingen genoeg om al lang bestaande klachten sterk te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Afvalstoffen worden snel afgevoerd en de werking van de organen wordt verbeterd. Lichaam en geest komen weer in balans.

 

Voor de behandeling van chronische klachten wordt aanbevolen om meer behandelingen te ondergaan. De frequentie uiteraard altijd in overleg met u.

 

 

 

Tarieven

 

Standaard Guasha-behandeling : € 22,00

Duur: 20 minuten

Behandelzones: probleemgebied(en)

 

Uitbreiding* : € 12,50

Duur: 10 minuten

 

* Uitbreiding is alleen mogelijk in combinatie met de standaard Guasha-behandeling!